La Transsegre reviu

Centenars de persones participen de la 36 edició d'aquesta tradicional festivitat després d’una aturada de dos anys

Una embarcació de la Transsegre
Una embarcació de la Transsegre | Transsegre
09 de juliol del 2022
Actualitzat a les 21:01h
Balaguer ha recuperat la festa de la Transsegre després de dos anys d’aturada obligada per la pandèmia. La festa més popular de l'estiu a la comarca de la Noguera ha reunit més d’un miler de participants que han omplert les 170 embarcacions casolanes per completar la primera etapa entre Camarasa i Sant Llorenç de Montgai.

Les barques han començat a sortir cap a les dotze del migdia, un horari inèdit fixat enguany per evitar els habituals problemes de seguretat que es donaven cada any quan les embarcacions estaven pel pantà i començava a caure el sol i a canviar el vent. 

La platgeta de Sant Llorenç s’ha convertit en l’espai d’un gran vermut popular que s’ha allargat fins ben entrat el migdia. La festa seguirà a la nit als marges del riu Segre a Balaguer amb l’actuació de la companyia Elèctrica Dharma, grup estrella d’un programa musical que també comptarà amb Hao Band, 31Fam i Koers. La festa acabarà, com és habitual, a la sortida del sol.

Aquest diumenge es realitzarà la segona etapa, que va del pont de fusta fins al parc de la Transsegre en un tram més curt que el que es feia en les edicions anteriors.