VÍDEO 30 anys de la multitudinària sardana a Balaguer

Centenars de persones van fer una immensa rotllana entre el pont nou i el de Sant Miquel

Imatge de la sardana multitudinària
Imatge de la sardana multitudinària | Josep Cases Llovet
07 de juliol del 2022
Actualitzat a les 10:51h


El 22 de juliol del 1992 centenars de persones van formar la major sardana de la història de la ciutat de Balaguer. Els sardanistes es van donar les mans i van dibuixar una immensa rotllana que anava des del pont nou fins al de Sant Miquel passant per la Banqueta, pel carrer del Pont i pel Pere III. Josep Cases, un dels balaguerins amb més arxiu gràfic de la ciutat, ha publicat un vídeo de 17 minuts sobre aquell dia. En les imatges es veuen rius de gent ubicant-se en diversos trams abans de l’inici de la sardana, així com també diversos fragments dels balls. “La Santa Espina” va ser una de les peces que van sonar aquella tarda.

Aquell acte es va fer juntament amb altres ciutats catalanes per saludar els Jocs Olímpics, la inauguració dels quals es va fer tres dies després. Ara, els sardanistes de la capital de la Noguera han fet una crida per recollir imatges i vídeos d’aquell espectacular acte.

Un dels impulsors d’aquesta iniciativa de recol·leta de documents gràfics, Jaume Marvà, explica a aquest diari que aquell dia de juliol es van superar les expectatives dels organitzadors: “Va ser una ballada espectacular que fou recollida l’endemà per molts mitjans de comunicació. La gent estava molt apretada i s’hagués pogut fer més d’una rotllana. Va ser un èxit total”, recorda. 

Els vídeos i les imatges es poden enviar a [email protected].
 
Arxivat a