1 de 10
TERRITORI

Un riu lleidatà, entre els millors de l'Estat per fer ràfting

Els usuaris en valoren les onades i els moviments del corrent, a més dels sobresalts i capbussades momentànies durant el descens

Ràfting al riu Noguera Pallaresa | Aladinia
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 7 de juliol de 2022 a les 07:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'estiu és la millor època de l'any per practicar esports relacionats amb l'aigua. Entre aquests, el ràfting, un dels més populars actualment. A l'Estat es va començar a popularitzar a mitjans dels anys 80 i Catalunya compta diversos rius on practicar-lo a la zona del Pirineu.

Habitualment, el descens es realitza en trams d'entre 10 i 35 quilòmetres i cada embarcació porta un màxim de 10 persones. Els rius i trams on es practica el ràfting es qualifiquen de l'1 al 7, segons el grau de dificultat en l'època de l'any que es practiqui. I, tot i que no requereix unes condicions físiques específiques, és imprescindible anar acompanyat d'un monitor que dirigeix el grup.


Els usuaris del portal de viatges i experiències Aladinia han seleccionat els millors rius i trams de l'Estat on practicar ràfting. Ho han fet tenint en compte la velocitat, les onades i la dificultat dels diferents trams, a més dels serveis que s'ofereixen a l'entorn. Entre els sis més votats n'hi ha un de català.

Es tracta del riu Noguera Pallaresa, al Pallars Sobirà, i concretament del tram que va entre Llavorsí i Rialp, el més popular. Amb una llargada de 14 quilòmetres, el descens passa per ràpids emocionants per als participants. D'entre els aspectes més destacats, els usuaris en valoren les onades i els moviments del corrent, a més dels sobresalts i capbussades momentànies durant el descens.


El tram superior de l'Ebre, a la zona d'Arroyo, a Cantàbria, és un altre dels destacats pels usuaris. També el riu Cabriel, a València; el Gàllego, al Pirineu d'Osca; el Segura, a Múrcia, i el Genil, a Màlaga, han estat seleccionats com a grans llocs on fer ràfting a l'Estat.

Altres notícies que et poden interessar

Participació