La Transsegre fa curt de barques

170 embarcacions travessaran el pantà de Sant Llorenç el proper dissabte

Una barca de la Transsegre
Una barca de la Transsegre | ACN
Redacció
05 de juliol del 2022
Actualitzat a les 19:55h
Un total de 170 embarcacions casolanes baixaran pel pantà de Sant LlorenÇ i pel riu Segre durant la festa de la Transsegre, que es celebra aquest cap de setmana.

La xifra no arriba al límit fixat per l’organització (200) i és sensiblement inferior a la dels altres anys, per bé que els responsables de la festa li veuen la part positiva. Un dels organitzadors, Humbert Pou, assenyala que amb la reducció de barques hi haurà la possibilitat d’una millor gestió: “La baixada no serà massificada”, ha indicat. Es preveu que unes 1.600 persones participin de la baixada el primer dia. 

La sortida de Camarasa serà a partir de les onze del matí des del Pont trencat i les barques tindran fins a les quatre de la tarda a la platgeta de Sant Llorenç de Montgai. 

L’objectiu d’aquest canvi és augmentar la seguretat de la baixada i evitar que hi hagi barques que estiguin a l’aigua quan caigui el sol, una situació que s’ha donat cada any. La festa als marges del Segre, a Balaguer, es farà durant el divendres i el dissabte, quan actuarà la companyia Elèctrica Dharma com a conjunt principal.