L’INS Ciutat de Balaguer declara persona «non grata» el conseller d’Educació

El claustre de professors acusa Josep González Cambray d’oposar-se a la millora de les condicions de treball dels professionals dels centres i de tenir una actitud “gens negociadora”

INS Ciutat de Balaguer
INS Ciutat de Balaguer | IES Ciutat de Balaguer
04 de juliol del 2022
Actualitzat a les 19:30h
El claustre de professors de l’INS Ciutat de Balaguer ha decidit declarar el conseller d’Educació, Josep González Cambray, persona “non grata”. Les decisions del titular del departament de canviar currículums educatius, no concretar més recursos i avançar l’inici del curs escolar son algunes de les mesures que han encès els ànims de la comunitat docent catalana, que des de fa mesos protesta contra les directrius de l’executiu català en aquest àmbit.

En una votació feta el passat dijous, els docents del centre balaguerí han pres aquesta decisió en considerar que el conseller s’oposa “a la millora i la dignificació de les condicions de treball del professorat” i defensa “un empobriment del currículum educatiu que comporta la davallada significativa dels coneixements de l’alumnat”. 

En aquesta línia, els professors del Ciutat de Balaguer creuen que Cambray ha mostrat un “tarannà intransigent i gens negociador”, alhora que lamenten les recents declaracions del conseller, que va vincular la violència amb els professors que es manifestaven pacíficament. Cap professor del centre ha votat en contra de la proposta. 
 

Josep González-Cambray, conseller d’Ensenyament Foto: ACN