Una plataforma política independent es presentarà a les eleccions municipals de Balaguer

La nova candidatura avalada pel PDECat apareixerà en les properes setmanes, té un perfil sobiranista i ja ha començat a abordar la confecció de la llista i la imatge gràfica, ja encarregada

Un votant davant una urna
Un votant davant una urna | Adrià Costa
01 de juliol del 2022
Actualitzat el 18 de novembre a les 15:49h
El panorama electoral a la ciutat de Balaguer comença a moure’s a deu mesos dels comicis municipals, previstos per al maig de 2023. Les principals formacions ja han escollit els caps de llista, que s’hauran d’enfrontar amb un nou rival polític, fins ara inèdit a la capital de la Noguera.

Segons ha pogut saber NacióDigital, una plataforma política independent s’està preparant per presentar-se a les urnes. Es tracta d’una candidatura de perfil sobiranista amb algunes cares conegudes i que pretén situar-se en la centralitat catalanista amb intenció de fer forat en aquest electorat i entrar amb força al consistori.

La plataforma es presentarà públicament en les properes setmanes i contempla tenir els drets electorals del PDECat que li facilitarien visibilitat en cartells i debats, una “palanca” mediàtica que no té Junts per Catalunya, partit de nou encuny. Aquesta possibilitat es confia aconseguir a través de la fórmula de Pacte Local.

El projecte de la nova candidatura independent es va posar en marxa fa un any, i en els darrers mesos ja s’han abordat qüestions com la del lideratge, una carpeta que actualment es debat entre tres candidats, segons fonts consultades per aquest diari. La confecció de la llista, el nom de la plataforma i la imatge gràfica, de la qual ja se n’ha encarregat el disseny, també son altres aspectes treballats per la nova candidatura balaguerina.