Guifré Ricart: «No em vull retirar de la política i no em tanco cap porta en el futur»

El regidor de Junts per Balaguer lamenta les praxis internes de Junts, revela que la direcció li va demanar disculpes i creu que Gemma Trilla no està preparada per encapçalar la llista

Guifré Ricart
Guifré Ricart | Junts per Balaguer
01 de juliol del 2022
Actualitzat el 18 de novembre a les 15:51h
El regidor de Junts per Balaguer a la Paeria, Guifré Ricart, ha decidit estripar el carnet de militant de Junts després de l’episodi de l’elecció del candidat per a les eleccions municipals del maig del 2023.

En una conversa amb NacióDigital, Ricart ha explicat que la seva renúncia a continuar formant part de la formació post-convergent no significa una voluntat d’abandonar l’activitat política: “La meva responsabilitat al consistori es mantindrà fins a final de legislatura, i a partir d’aleshores ja veurem què passa. No em tanco cap porta perquè tinc vocació de servei”, explica l’edil, que lamenta les praxis internes de la seva ja antiga formació.

”La direcció de Junts em va demanar disculpes”

 

En aquest sentit, Ricart assegura que Junts no li va donar la possibilitat de plantejar davant la militància el seu projecte de candidatura, i que va assabentar-se de l’elecció “a dit” de Gemma Trilla al mateix moment que la resta d’afiliats del partit. “Les maneres no han estat les correctes, i la direcció de Junts se’n va adonar i em va demanar disculpes”. El paer assegura que en l’assemblea de ratificació de Trilla com a cap de cartell, el passat 16 de juny, va exposar els seus parers en relació a les que considera unes pràctiques internes “anticuades i gens en sintonia amb les que hauria de tenir un partit nou”.

En relació al seu paper com a regidor, Ricart diu que ara tindran les mans lliures juntament amb Laia Vilardell i Mireia Planes, i es reivindica com a portaveu del grup de “Junts per Balaguer”, la coalició que es va presentar en els darrers comicis municipals “quan Junts encara no existia, de manera que ara son com dos partits diferents”. 

Ricart admet també que la figura de Trilla no li genera “confiança”, alhora que creu que el partit hauria d’haver apostat per un líder “amb més preparació i experiència en gestió municipal”. Trilla va ser portaveu del govern de CiU durant la legislatura del 2011 al 2015 que va encapçalar l’alcalde Josep Maria Roigé, polític que Guifré recorda que va ser criticat per la mateixa Trilla el 2019: “Aquell gest va ser una manca de respecte als membres de la llista”, diu Ricart.