Reportatge fotogràfic

Deu imatges d’un Balaguer que ja no existeix

Els arxius personals conserven fotografies del comerç del Centre Històric de la capital de la Noguera, una activitat que ha davallat en les darreres dècades

per Àlvar Llobet, Balaguer | 4 de juliol de 2022 a les 08:01 |
A la ciutat de Balaguer hi ha un debat recurrent i que s’allarga en el temps: la situació del Centre Històric i les mesures que cal prendre per evitar-ne la degradació. El foment dels habitatges i l’impuls al comerç son dues de les propostes que es posen sobre la taula sempre que s’entra a parlar d’aquesta delicada qüestió del casc antic.

Els carrers de la zona no tenen ara el tremp comercial que sí mostraven dècades enrere, i encara que els comerciants es mobilitzen per fer bategar aquest barri, molts balaguerins recorden amb nostàlgia i un punt de tristor les botigues d’abans. Perfumeria Dalmau, Pastisseria Muixí, La Boutique de París o La Favorita son alguns dels noms d’establiments que han quedat en la memòria dels balaguerins després de tancar portes cap als anys 90. Nació Digital recorda amb aquestes imatges. Son una desena de fotos d’arxius particulars d’un espai comercial que ja no existeix.

 

Venda de pollets al carrer d’Avall Foto: Arxiu particular

 

Pastissera Inalba Foto: Arxiu particular
 

Merceria Cambray Foto: Arxiu Particular

 

La Boutique de París Foto: Arxiu Particular

 

Electrodomèstics Daví Foto: Arxiu Particular

 

Perfumeria Dalmau Foto: Arxiu Particular

Barrets Pijuan Foto: Arxiu Particular


 

Llibreria Vall Foto: Arxiu Particular
 

La Favorita Foto: Arxiu Particular

 

Participació