Cisma a Junts a Balaguer: pleguen del partit els tres regidors de la Paeria

Guifré Ricart, Laia Vilardell i Mireia Planes estripen el carnet per desavinences amb la direcció

Els tres regidors, a la Paeria
Els tres regidors, a la Paeria | Paeria Balaguer
01 de juliol del 2022
Actualitzat el 07 de març del 2024 a les 18:33h

Els tres regidors de Junts a la Paeria de Balaguer han decidit desvincular-se de la formació per “desavinences” amb la direcció de la formació. Guifré Ricart, Laia Vilardell i Mireia Planes continuaran essent paers de la capital de la Noguera, però a partir d’ara ho faran a títol personal tot i que oficialment se’ls continuarà vinculant amb la formació.

Els tres regidors, dos dels quals eren militants, formaven part de l’executiva del partit a la ciutat i han decidit estripar el carnet pels diferents punts de vista que tenen en relació amb l’elecció de candidats per als comicis municipals. Ricart s’havia presentat a les primàries per ser el cap de cartell de la formació, però el comitè del partit va escollir Gemma Trilla, una proposta que va ser avalada per la militància però sense confrontar-la amb la de Ricart.

El regidor es va mostrar molest amb Junts per aquesta decisió, que considera que es va fer a dit. Ricart, Vilardell i Planes tenen intenció de marxar del partit durant el mes de maig, en plena campanya de les eleccions municipals. Asseguren, també, que algunes de les línies polítiques que s’emprenen des de la formació no van en sintonia amb les seves. De fet, els darrers pressupostosmunicipals es van aprovar fa dues setmanes amb els vots favorables de Junts, que es van sumar als nou regidors d’ERC.

Els paers es van fer càrrec del grup municipal el juny del 2019 després que Josep Maria Roigé renunciés a agafar l’acta de regidor en vista del seu fracàs electoral. Núria Giné i Miquel Vendrell van acompanyar l’ex-alcalde en aquesta decisió.