obituari

Mor als 58 anys l'activista cultural balaguerí Joan Blanco

Blanco era l'actual vicepresident del Consell Cultural de les Valls d'Àneu i alcalde en funcions d'Esterri entre 2018 i 2019

Blanco també va ser president del Consell Cultural entre 2007 i 2011 | Arxiu
per Tomàs Garcia Espot, Esterri d'Àneu | 26 de juny de 2022 a les 14:54 |
L'activista cultural aneuenc Joan Blanco (Balaguer, 1964) ha mort aquest dissabte als 58 anys, víctima d'un infart. Blanco, actual vicepresident del Consell Cultural de les Valls d'Àneu, era un referent en l'impuls de la cultura a la zona. Llicenciat en història i apassionat de la fotografia, l'any 2000 va impulsar l'Arxiu d'Imatges del Consell Cultural, agrupant més de 15.000 fotografies digitalitzades.

President del Consell Cultural de les Valls d'Àneu entre 2007 i 2011, durant l'anterior legislatura Blanco també va formar part de l'equip de govern de l'Ajuntament Esterri d'Àneu amb Ramon Villuendas com a alcalde. Quan el novembre del 2018, Villuendas va renunciar al càrrec per motius laborals, Blanco va exercir com a batlle en funcions fins als comicis locals del 2019.


En declaracions a Pallars Digital, el president del Consell Cultural, Ferran Rella, ha qualificat Blanco com "un personatge irrepetible" i com "una figura d'un gruix humà extraordinari". "Feia 33 anys que ens coneixíem -quan va pujar a les Valls d'Àneu- i la seva aportació transcendia la cultura, tenia un comportament social exemplar", recorda Rella. 

Per altra banda, Ferran Rella ha volgut assenyalar que tot i venir a "un territori que no li era propi", Blanco es va integrar a les Valls d'Àneu "de forma exemplar". "Era estimat per tota la societat, el trobarem a faltar", ha sentenciat.
 

 

Participació