Pueyo respon a la querella per Torre Salses refermant la negativa del seu govern al centre comercial

L'alcalde de Lleida es mostra "absolutament tranquil" i convençut d'estar fent "el millor per a la ciutat"

Pueyo, amb Postius, Rutllant i Freixanet
Pueyo, amb Postius, Rutllant i Freixanet | ACN
Redacció
24 de juny del 2022
Actualitzat a les 17:45h
"Estem absolutament tranquils, convençuts que estem fent el millor per a la ciutat de Lleida i complim el programa amb què ens vam presentar a les eleccions del 2019". Així s'ha pronunciat l'alcalde Miquel Pueyo arran de la querella per prevaricació presentada contra ell mateix i el tinent d'alcalde Toni Postius per la promotora del parc comercial i d'oci projectat a Torre Salses. A la vegada, Promenade Lleida també ha presentat una demanda de responsabilitat comptable davant el Tribunal de Comptes contra Pueyo, Postius i la tinenta d'alcalde Jordina Freixanet. "El govern ha actuat des del principi de manera escrupolosa i, a més, ha fet allò que ha estat estrictament necessari i allò a què ens obligava la llei en cada moment", ha afirmat. 

La promotora que projecta a Torre Salses el parc comercial i d'oci Promenade Lleida va presentar dilluns una querella contra Miquel Pueyo i Toni Postius per prevaricació, segons publica Segre i han confirmat a l'ACN des de la promotora.

Responsabilitza l'alcalde de Lleida i el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme de les demores que considera "injustificades" en la tramitació del projecte i d'incomplir el conveni signat el 2019 entre la Paeria -amb l'aleshores alcalde Fèlix Larrosa (PSC)- i els promotors per perllongar i desdoblar el vial Víctor Torres, que suposaria el principal accés al complex comercial. A la vegada, Promenade Lleida també ha presentat una demanda de responsabilitat comptable davant el Tribunal de Comptes contra Pueyo, Postius i Freixanet.

L'alcalde de Lleida, acompanyat per la resta de membres del govern municipal d'ERC i Junts, ha comparegut aquest migdia tot i que ha assegurat que cap dels tres responsables municipals ha rebut, fins ara, cap notificació, ni per part de l'administració de justícia, ni del Tribunal de Comptes, i ha dit que n'han tingut coneixement per la premsa.

"El govern ha actuat des del principi de manera escrupolosa i, a més, ha fet allò que ha estat estrictament necessari i allò a què ens obligava la llei en cada moment", ha remarcat. "Sempre hem acatat tots els informes jurídics dels habilitats nacionals i dels funcionaris de la Paeria, fins i tot, aquelles vegades en què podíem no estar-hi plenament d'acord", ha dit l'alcalde de Lleida.

"Diem no a un model especulatiu"

"Diem no a les grans concentracions comercials a la perifèria, a un model especulatiu, poc sostenible, que no aporta riquesa, que condemna a la precarietat un seguit de llocs de treball volàtils, un model sense cap mena d'implicació social i que demostra símptomes de decadència arreu del món", ha exposat Miquel Pueyo. "Aquest no és el model d'aquest govern i tampoc creiem que és el model de la ciutat", ha afegit.