La Paeria cedeix els solars per construir l'institut de Cappont i ampliar l'escola Camps Elisis

La Comissió d'Urbanisme informa favorablement la cessió de les dues finques municipals per a equipaments educatius

Toni Postius, regidor d’Urbanisme de Lleida
Toni Postius, regidor d’Urbanisme de Lleida | Paeria Lleida
Redacció
23 de juny del 2022
Actualitzat a la 13:37h
La Comissiód'Urbanisme de la Paeria de Lleida ha informat favorablement la cessió a la Generalitat de dues finques municipals per a equipaments educatius. Un dels expedients és la mutació demanial del solar del carrer del Riu Besós 11, on es construirà l'institut de Cappont, una llarga reivindicació del barri. La redacció i construcció del projecte anirà a càrrec del Departament d'Educació.

L'altre solar s'ubica al carrer Santa Cecília i permetrà ampliar l'escola Camps Elisis. El nou àmbit de l'escola comprendrà el centre actual fins al pavelló de l'Antorxa, incloent unes casetes de jardineria situades a la part de darrere. La voluntat és que en la mateixa actuació també es restauri i reformi el pavelló, que manté la titularitat municipal.

En la mateixa comissió, s'ha informat favorablement el conveni de col·laboració entre la Paeria i la Generalitat per construir un nou baixador ferroviari de la línia Lleida-la Pobla de FGC al camí de Grenyana, que donarà servei al polígon Industrial El Segre. Aquesta actuació, que es portarà a aprovació del pròxim Ple de la Paeria, està vinculada a la projectada supressió per part de la Generalitat dels tres passos a nivell que queden al camí de Grenyana i a la construcció d'un pas elevat.

A causa de la manca de consens veïnal per fixar el punt del pas elevat, s'ha optat per tirar endavant la creació del baixador, que forma part dels projectes finançats per la Unió Europea dins dels fons Next Generation. El primer tinent d'alcalde Toni Postius ha remarcat que la realització del baixador no hipoteca la supressió dels passos a nivell o del pas elevat, que queden en 'stand by' i s'abordaran més endavant, a l'espera d'assolir un major consens amb els residents de la zona.