La UdL presenta un pla per estalviar el 25% d’energia en dos anys

Planteja diferents mesures per fomentar la sostenibilitat, millorar la gestió i racionalitzar el consum

Plaques a la UdL
Plaques a la UdL | UdL
Redacció
22 de juny del 2022
Actualitzat a les 8:21h
El Consell de govern de la Universitat de Lleida (UdL) ha aprovat el Pla d'estalvi energètic que pretén reduir el consum actual de la UdL almenys un 25% en el termini de dos anys.

Així, vol fer front tant a l'encariment de l'electricitat, el gas natural i el petroli com a l'augment del consum en les instal·lacions universitàries. El pla planteja diferents propostes per fomentar la sostenibilitat, millorar la gestió i racionalitzar el consum.

La UdL preveu invertir aquest any uns 600.000 euros per instal·lar més plaques fotovoltaiques -en el marc del projecte Teulades Actives-, sensors lumínics en llocs estratègics, substituir làmpades convencionals per làmpades LED i optimitzar els sistemes de climatització, entre altres actuacions. 

El pla inclou també altres mesures sense implicació econòmica com ara ajustaments d'horaris d'obertura i d'il·luminació de determinats espais, com és el cas de les biblioteques i les sales d'estudi, o la divulgació de missatges de sensibilització sobre l'emergència energètica dirigits a la comunitat universitària. "Moltes de les accions només tindran èxit si els usuaris prenen consciència de la situació actual i s'impliquen de forma activa en aquesta estratègia", ha assenyalat el vicerector d'Infraestructures de la UdL, Narciso Pastor.