Pueyo demana precaució durant la revetlla i recorda la prohibició de petards a 500 metres de zones forestals

La Paeria publica un ban d’alcaldia en el qual s’hi apunta que cal permís per fer fogueres

Redacció
21 de juny del 2022
Actualitzat a les 14:18h
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha dictat aquest dimarts un ban d'alcaldia on demana als veïns de la ciutat extremar la precaució i seguir mesures de seguretat davant la situació d'elevat risc d'incendi forestal, intensa sequera i altes temperatures que s'està vivint al pla de Lleida i coincidint amb la celebració de la revetlla de Sant Joan.

El ban remarca que, d'acord amb la normativa vigent, "queda totalment prohibit tirar petards i coets a menys de 500 metres de les zones agrícoles i boscoses; en aglomeracions de persones; des de finestres i balcons i en el mobiliari urbà de la ciutat". Així mateix, recorda la necessitat d'autorització per encendre fogueres a la ciutat. 

A la vegada, aconsella seguir totes les recomanacions de Protecció Civil pel que fa a la manipulació de productes pirotècnics, que no se n'encengui cap dins les cases o amb líquids inflamables a la vora, i es recorda que és imprescindible disposar d'autorització per poder encendre fogueres.

L'alcalde Pueyo també demana als veïns de la ciutat que limitin l’ús dels petards i coets a les revetlles i la diada de Sant Joan, "tot pensant en les persones que necessiten descans, pateixen d'hipersensibilitat auditiva o trastorns de l'espectre autista" i també en els animals de companyia.