Unió de Pagesos demana llaurar finques abandonades per evitar incendis

El sindicat llança aquesta crida després del foc al barri de Ciutat de Jardí de Lleida que es va estendre per camps sense conrear

Redacció
21 de juny del 2022
Actualitzat a les 9:31h
Imatge d’un tractor fent un tallafoc
Imatge d’un tractor fent un tallafoc | ACN
Unió de Pagesos adverteix del "perill" que poden comportar les finques abandonades per a la propagació d'incendis forestals.

En aquest sentit, l'organització agrària fa una crida als propietaris de finques abandonades del Segrià, així com a la resta de la plana de Lleida, perquè llaurin els camps "per evitar que siguin un punt de ràpida propagació del foc en cas que es produís un incendi forestal".

El sindicat llança aquesta advertència arran de l'incendi declarat diumenge al barri de Ciutat Jardí de Lleida. Un foc, causat segons diverses fonts, per l'ús de pirotècnia, que es va estendre ràpidament per mitjà de fiques abandonades i va obligar a actuar una dotzena de dotacions dels Bombers per evitar que es descontrolés.

L'organització agrària defensa l'agricultura activa "com una de les principals eines per a mantenir un mosaic viu i un territori endreçat". Dues característiques, aquestes, que "han de servir per prevenir grans incendis forestals i ajudar a les tasques d'extinció d'aquells focs que puguin sorgir en èpoques de calor com l'actual", assenyalen des d'Unió de Pagesos.