Demanen fins a 7 anys per a nou persones acusades de traficar amb drogues a Lleida

El judici es farà el 22 i 23 de juny a l'Audiència de Lleida pels delictes contra la salut pública i grup criminal

Imatge de l’operatiu policial, el 2020
Imatge de l’operatiu policial, el 2020 | ACN
Redacció
14 de juny del 2022
Actualitzat a les 10:05h
La fiscalia demana penes d'entre 4 anys i 9 mesos i 7 anys i mig de presó per a nou persones acusades de traficar amb drogues a Lleida, el Vendrell i Osca. La policia espanyola va desarticular aquest grup criminal entre el febrer i l'octubre de 2020. Es van fer detencions i entrades i registres en pisos de Montsó, Lleida, el Vendrell i Valls.

Els agents van comissar més de quatre quilos de diferents tipus de drogues, entre les quals hi havia cocaïna, heroïna, haixix, cristall i cocaïna rosa. El judici es farà a l'Audiència de Lleida el 22 i 23 de juny. Les nou persones, vuit homes i una dona, són de nacionalitat marroquina i estan acusades d'un delicte contra la salut pública i de pertinença a grup criminal.

La fiscalia demana les penes més altes, de 7 anys i mig de presó, per a un veí de Lleida, al que considera líder del grup, i per a un veí del Vendrell a qui acusa de proporcionar grans quantitats de droga al primer. Entre els encausats també hi ha una dona, parella del veí de Lleida, que, segons el ministeri públic, l'acompanyava a buscar la droga a Valls i li feia d'intèrpret. Per a ella sol·licita 4 anys i 9 mesos de presó.

Els altres acusats són tres veïns del Vendrell que treballaven per al primer, un veí de Valls a qui el líder del grup comprava droga i dos veïns de Montsó que s'encarregaven de vigilar un pis d'aquest municipi propietat del líder del grup destinat a l'emmagatzematge i distribució de la droga i des del qual també es traficava.

La investigació es va iniciar al febrer de 2020. Arran d'un operatiu contra el tràfic de drogues a la demarcació de Lleida, els investigadors van tenir constància que aquells estupefaents intervinguts podien tenir origen en una trama coordinada des del Vendrell.