Aquest és el motiu real del canvi d’horari de la primera etapa de la Transsegre

Les recomanacions de Protecció Civil i els Bombers han fet decidir l’organització a modificar la sortida

13 de juny del 2022
Actualitzat a les 12:16h
Imatge de les barques al pantà
Imatge de les barques al pantà | Àlvar Llobet
La primera etapa de la Transsegre d’aquest any començarà més aviat que mai. A partir de les 11:30 hores del matí, les embarcacions casolanes començaran la travessia pel pantà des de Camarasa i fins a Sant Llorenç de Montgai, on està previst un vermut multitudinari amb música en directe. 

El canvi d’horari s’ha decidit per atendre les peticions de Protecció Civil i els Bombers, que des de fa anys alertaven de la quantitat de persones que es trobaven a l’aigua a l’inici del capvespre, quan el sol queia i el vent feia baixar la temperatura. Aquest fet provocava, sovint, hipotèrmies i malestar en alguns dels participants, que havien de ser atesos pels serveis mèdics. A aquesta afectació se li sumava, en diversos casos, una ingesta excessiva d’alcohol.

Per evitar aquesta situació, l’organització de la festa ha apostat per avançar l’hora de sortida, que fins ara es feia a les quatre de la tarda, per garantir que tots els “mariners” arribin al final quan les condicions climatològiques són favorables. Segons expliquen els Bombers, està comprovat que a partir de les sis de la tarda es registra un canvi de vent que dificulta el progrés de les embarcacions, que sovint han d’avançar amb el vent en contra, un fet que dilata el temps de conclusió de l’etapa.