El «Lleida Air Challenge» torna a omplir Alguaire

El certamen compta amb un centenar d'expositors, més que en altres edicions, i reforça la presència d'empreses de drons

Un avió a Alguaire
Un avió a Alguaire | ACN
Redacció
12 de juny del 2022
Actualitzat a les 11:38h
L'Aeroport de Lleida-Alguaire acull aquest cap de setmana la 7a edició de la fira aeronàutica Lleida Air Challenge, que torna després de dos anys d'absència per la pandèmia. El certamen s'adreça al públic general encara que enguany també ha reforçat el seu paper professional amb la presència d'un centenar d'expositors.

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat del Govern, Isidre Gavín, ha assegurat que es tracta de la "fira més important del sector" i que, des d'aquesta edició, es pot afirmar que tant l'aeroport com la fira estan plenament "consolidats" dins al indústria aeronàutica. D'altra banda, el sector dels drons guanyen presència en aquesta edició amb un espai propi que aplega una vintena d'empreses.

Un dels principals atractius de la fira és l'exposició d'avionetes, que dona l'oportunitat als visitants de veure de prop tot tipus d'aeronaus. Algunes de les que hi ha exposades són un Boeing 737-700, un dels helicòpters dels Mossos d'Esquadra, diversos models d'autogirs o el “Piper J3”, l'avió més antic de l'Estat amb permís de vol. L'oferta lúdica es complementa amb conferències, tallers i activitats per a infants.

D'enguany però, destaca l'increment del nombre d'expositors, que ha arribat al centenar. Suposa una vintena més que en la darrera edició i entre aquests hi ha escoles de pilots, escoles de tripulants de cabines, empreses d'helicòpters, aeroclubs del territori, federacions aèries, empreses de fabricació i reparació d’aeronaus, escoles de mecànics, empreses de new space i noves tecnologies aeronàutiques i de l'espai.

Gavín ha afirmat en l'acte d’inauguració que l'aeroport "ha creat les condicions necessàries per a poder consolidar aquesta fira aeronàutica, que és l'única dedicada a aquest sector a Catalunya i a l'Estat espanyol".