La Diputació proposa revisar els procesos de contractació provisional per incloure requisits de català

L’organisme obre el procés per ocupar la plaça de Tresorer i assegura que no pot forçar condicions perquè la tramitació es regula en base a la normativa de l’Estat espanyol

10 de juny del 2022
Actualitzat a la 13:09h
L’exterior de la Diputació de Lleida
L’exterior de la Diputació de Lleida | Àlvar Llobet
La Diputació de Lleida proposa la revisió dels procesos de contractació provisional i l’actualització de les bases de convocatòries de concursos per tal d’incloure requisits de nivell de català.

L’organisme provincial ha convocat aquesta setmana la plaça de Tresorer en procés de provisionalitat, una tramitació que es regula en base a una normativa de l’Estat espanyol i que no contempla una exigència del nivell de català que han de tenir els aspirants al càrrec i que sí hi figura en els concursos de plaça definitiva. Aquest fet ha originat una queixa del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de Lleida (CSITAL), que lamenta que aquest concurs no porti aparellat un requisit de coneixement de la llengua catalana.

Tot i això, l’entitat admet que la legalitat deixa dubtes en relació a la capacitat que té la Diputació a l’hora d’implementar aquestes condicions de coneixement suficient de l’idioma. Per aquest motiu, fonts de l’organisme han indicat a NacióDigital que es farà un requeriment a la Direcció General d’Administració Local de la Generalitat de Catalunya per tal que deixi clares quines són les competències de les institucions en casos com aquest. 

En aquest sentit, des de la Diputació de Lleida s’explica que en el moment que aquesta plaça de Tresorer es cobreixi de forma definitiva, el català serà un “requisit indispensable” com en totes les convocatòries realitzades per la institució. L’òrgan provincial lamenta també que aquesta hagi estat la primera vegada que el CSITAL hagi aixecat la veu quan no és la primera vegada que es tramiten concursos de provisionalitat.