El Comú demana traslladar les cigonyes de les sitges de Pardinyes

Els edificis on la Paeria preveu ubicar l'equipament per a temporers acullen més de 30 nius i una setantena d'exemplars

Redacció
08 de juny del 2022
Actualitzat a les 11:58h
Imatge de les sitges amb les cigonyes
Imatge de les sitges amb les cigonyes | Comú de Lleida
El Comú de Lleida ha presentat un proposta de resolució que insta la Paeria a adoptar les mesures necessàries per protegir la colònia de cigonyes que s'allotja les sitges del barri de Pardinyes, on el govern municipal preveu ubicar l'equipament comunitari per a múltiples usos (ECMU) que servirà per acollir temporers, entre altres funcions.

En aquest sentit, el grup del Comú demana a l'Ajuntament que reubiqui els nius i fer els treballs fora del període de cria de les cigonyes. Els edificis de les sitges acullen una de les principals colònies de cigonyes del municipi, amb més de 30 nius i uns setanta exemplars d'aquesta espècies protegida, que té un dels seus principals hàbitats a les comarques de la plana de Lleida. 

La Llei 42/2007 del Patrimoni Natural i la Biodiversitat inclou la cigonya blanca entre les espècies subjectes a mesures de conservació especial, amb necessitats de protecció de les seves àrees de reproducció.

Així mateix, la cigonya blanca està inclosa en la Llista Roja d'Espècies Amenaçades de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura, tot i que en els darrers anys la població d'aquests ocells ha anat augmentant i actualment està classificada en la categoria de 'preocupació menor'.