Detenció

Detingut un camioner a Alcarràs que feia transport internacional fent-se passar per un holandès

Un segon conductor del vehicle ha estat sancionat amb 4.001 euros per no haver enregistrat el descans obligatori

per Redacció, Lleida | 6 de juny de 2022 a les 10:27 |
Agents dels Mossos de l’Àrea Regional de Trànsit de Ponent han detingut un home de 55 anys a Alcarràs (Segrià) que feia transport internacional amb una targeta a nom d'un ciutadà holandès.

La detenció es va produir l'1 de juny com a presumpte autor d’un delicte de falsificació de document públic, oficial o mercantil. Concretament els fets van passar a la carretera L-800, on Mossos de trànsit van muntar un control de vehicles destinats al transport de mercaderies. D'altra banda, un segon conductor del vehicle ha estat sancionat amb 4.001 euros de multa perquè no havia introduït la seva targeta al tacògraf per enregistrar el descans obligatori. 


Pels volts de les nou del matí els agents van aturar un camió i van iniciar les comprovacions pertinents. Van detectar que l’única targeta introduïda al tacògraf no corresponia a cap dels dos conductors professionals que ocupaven el vehicle.

Un cop acabades totes les gestions els Mossos van determinar que la targeta inserida al tacògraf estava a nom d’un ciutadà holandès que no es trobava en territori espanyol.


Després d’escorcollar la cabina del vehicle, els agents van descartar descuit o oblit per part dels conductors en introduir les seves targetes al tacògraf, ja que les seves targetes personals de conductor es trobaven guardades en un compartiment clarament a la vista. Segons explica el comunicat dels Mossos, els tacògrafs digitals obliguen el conductor, una vegada iniciat el recorregut, a introduir determinades dades de manera manual. Per tant, és impossible l'oblit i només pot correspondre a un comportament realitzat de manera conscient.

 

Participació