La Paeria construirà l’alberg per a temporers a les sitges de Pardinyes

L’Ajuntament cedirà el solar de Josep Pallach per si alguna empresa privada vol fer la residència

Postius, Pueyo i Freixanet
Postius, Pueyo i Freixanet | Paeria Lleida
Redacció
03 de juny del 2022
Actualitzat a les 9:20h
L’alberg per a temporers de Lleida se situarà finalment a l’espai on ara hi ha les sitges del barri de Pardinyes, i tindrà una ocupació de 70 places.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presentat el document en el qual es segella el compromís de la Paeria de Lleida en matèria de Polítiques d’Inclusió pel que fa a l’atenció a les persones sense llar, als temporers i als equipaments per a gent gran.

Un dels principals punts que estableix el full de ruta fa referència al canvi d’ubicació de l’ECMU, que se situarà a l’espai que ocupen actualment les antigues sitges del Servei Nacional de Productes Agraris (SENPA) a Pardinyes i tindrà una capacitat òptima de 70 places.

Pueyo va explicar que gràcies al treball realitzat des del març fins avui amb els grups municipals, entitats, la Fundació Privada de Pardinyes i la Plataforma en Defensa de la Residència de Pardinyes, “hem estat capaços de modificar un projecte que inicialment es va presentar per afrontar simultàniament el sensellarisme i l’atenció a temporers. Acceptem el canvi d’ubicació de l’ECMU, que passarà a l’espai conegut com a les sitges, de titularitat de la Generalitat i que, en breu, estarà a la nostra disposició per construir l’ECMU”.

La Paeria cedirà un solar del número 2 del carrer Josep Pallach perquè Pardinyes pugui impulsar la residència, que serà d’iniciativa privada. D’aquesta manera es compleix amb la reivindicació de la Plataforma en Defensa de la Residència de Pardinyes que sempre havia defensat la construcció del geriàtric en aquest terreny, que és enfront al lloc on es preveu edificar l’Equipament Comunitari de Múltiples Usos.