Reclamen la col·locació d’una placa d’homenatge a un soldat republicà mort a Cubells

En els darrers anys s’han fet diverses peticions al consistori

Placa simbòlica a Cubells
Placa simbòlica a Cubells | ARMHC
Redacció
02 de juny del 2022
Actualitzat a les 10:31h
L’Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica de Conca reclama la col·locació d’una placa d’homenatge a Eladio Alonso Rodríguez, un soldat republicà nascut a Tarancón que el 22 de maig de 1939 va morir durant la Guerra Civil al costat del cementiri de Cubells.

El col·lectiu ha demanat en diverses ocasions un homenatge a Alonso i ha continuat la lluita de l’esposa del soldat, que l’any 1986 va contractar el consitori noguerenc per demanar informació en relació al seu marit, i l’ha mantingut al costat de la seva filla, que l’any 2019 va tornar a contactar amb l’ajuntament de Cubells per tal d’avançar en la recerca del seu pare.

En aquest context, l’associació aragonesa va insistir en demanar un homenatge al soldat. Ho va fer al nou alcalde, que, segons el col·lectiu, s’ha negat a col·locar una placa al cementiri vell per no crear un precedent, tot i que sí s’ha obert a col·locar-la al cementiri nou de la localitat.

Veïns del municipi donen suport a aquesta petició i recorden que en l’indret on es pretén instal·lar l’homenatge s’hi troba una placa de record a tres soldats nazis de la Legió Còndor que van morir als voltants de la localitat.