Cinc anys i mig per al jove que abordava i agredia sexualment noies als portals a Lleida

L'Audiència considera provats dos dels fets i absol l'home dels altres dos

Redacció
01 de juny del 2022
Actualitzat a les 9:01h
Imatge del condemnat
Imatge del condemnat | ACN
L'Audiència de Lleida ha condemnat a cinc anys i mig de presó un jove de Lleida de 28 anys acusat d'abordar i agredir sexualment noies als portals, l'any 2019.

Tot i que la fiscalia demanava 16 anys i 9 mesos de presó per quatre delictes sexuals, la Sala només ha considerat provats dos d'ells; un a una nena de 12 anys, a Balàfia, pel qual el condemna a cinc anys de presó per un delicte d'agressió sexual. L'altre a una noia a qui va proferir improperis sexuals i li va intentar tocar el cul, sense aconseguir-ho, a prop dels Instituts. Per aquest el condemna a sis mesos de presó per un delicte d'intent d'abús sexual. En els altres dos casos denunciats, l'Audiència considera que no ha quedat acreditat que l'acusat fos l'agressor i l'absol.

En el cas de la menor de 12 anys, l'Audiència considera provada l'agressió per la declaració de la nena, perquè els Mossos van trobar una empremta dactilar de l'acusat a la barana de les escales del portal on va tenir lloc l'agressió i perquè les càmeres d'un pàrquing proper situen el cotxe que l'acusat conduïa habitualment al lloc dels fets, moments abans de produir-se.

En el segon cas, la Sala considera provada també l'autoria de l'acusat perquè la víctima el va identificar i fins i tot el va fotografiar dies més tard, quan el va trobar casualment creuant per una de les passarel·les de Lleida. La noia, que anava amb la seva parella, va recriminar a l'acusat el seu comportament dies abans i ell va fugir.

Pel que fa als altres dos casos, l'Audiència no té dubtes dels fets i considera creïble el relat de les noies però conclou que ha d'absoldre l'acusat perquè no queda prou demostrada la seva autoria, és a dir, els fets van passar però no queda clar qui ho va fer, tot i que les dues noies, en les seves declaracions, van explicar que moments abans de les agressions havien vist un cotxe com el que conduïa l'acusat a prop de casa seva, abans de ser abordades al portal.