Certeses i interrogants de la batalla electoral de Lleida

S’intueix una aferrissada disputa entre Pueyo i Larrosa mentre Junts esfulla la margarida del candidat i el PP vol créixer a costa de la desfeta de Ciutadans

Miquel Pueyo
Miquel Pueyo | ERC Lleida
30 de maig del 2022
Actualitzat el 18 de novembre a les 16:00h
Les eleccions municipals de Lleida comencen a tenir els seus protagonistes. El PSC ha votat aquest cap de setmana el seu candidat a l’alcaldia, Fèlix Larrosa, l’expaer en cap que li vol disputar al republicà la victòria electoral a la capital del Segrià.

Fa dues setmanes, ERC va presentar Miquel Pueyo com a candidat a una reelecció que, de facto, suposaria la consolidació del canvi polític a la ciutat després de 40 anys de governs liderats pels socialistes. A la capital de Ponent s’intueix una disputa entre Pueyo i Larrosa, però la contesa a les urnes també tindrà altres aspectes a tenir en compte.

Junts decidirà en les properes setmanes entre Toni Postius, regidor d’Urbanisme i candidat dues vegades a les eleccions municipals, o Cristina Casol, arquitecta i diputada al Parlament que vol ser alcaldessa de Lleida amb el suport de la nova líder de la formació, Laura Borràs
 

Fèlix Larrosa Foto: ACN


Qui sí té clar el candidat és el PP, que presentarà per segona vegada un Xavi Palau que ambiciona mobilitzar els seus votants i pescar en el calador de Ciutadans, llastat aquesta legislatura per disputes entre regidors i les guerres internes amb l’exlíder de la formació, Ángeles Ribes. La formació taronja presentarà Maria Burrel per intentar retenir algun regidor en un context de desfeta general del partit. D’altra banda, es desconeix què pretén fer Ribes.

En aquest escenari electoral li manquen per resoldre tres incògnites més: la primera, el candidat del Comú de Lleida, encara que ja se sap que no serà Elena Ferre, que ha decidit abandonar la política després d’un complexe periple per la Paeria. La segona, el cap de llista de la CUP, que concorrerà de nou als comicis amb una tendència electoral més positiva que la de fa quatre anys. Finalment, VOX. No es descarta que la formació d’ultradreta pot presentar-se per primer cop a les eleccions lleidatanes aprofitant el vent de cua favorable a nivell estatal.
 

Xavier Palau, candidat del PP a Lleida Foto: Àlvar Llobet