Talarn avala l’ajornament de la consulta davant la «irresponsabilitat» de Lambán

El president de la Diputació acusa al president d'Aragó de "dinamitar" els acords tècnics ja existents sobre la candidatura olímpica

Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida
Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida | ACN
Redacció
27 de maig del 2022
Actualitzat a les 11:27h
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, veu "responsable" la mesura adoptada pel Govern d'ajornar la consulta sobre els Jocs Olímpics d'Hivern al Pirineu 2030.

Ho creu així davant el que ha qualificat com a "comportament irresponsable" del president d'Aragó, Javier Lambán, que "ha dinamitat" els acords tècnics ja existents sobre la candidatura i el repartiment de proves entre Catalunya i l'Aragó. Per això, Talarn creu que davant la impossibilitat de posar en consideració de la ciutadania una proposta definida de jocs, el més "honest" és ajornar la consulta i al mateix temps, redoblar esforços per assolir el més aviat possible un pacte que permeti "presentar al món els Pirineus com la seu dels millors JJOO d'Hivern".

El Govern ha decidit ajornar la consulta sobre els JJOO d'Hivern del 2030 que s'havia de celebrar el 24 de juliol. L'executiu vol esperar que es clarifiqui el projecte abans que la ciutadania decideixi, ja amb els detalls tècnics concrets i tancats.

D'aquesta manera, la Generalitat no té previst fixar, de moment, una nova data per fer la consulta a les comarques afectades per l'esdeveniment. Així mateix, el Govern vol que la situació amb el Comitè Olímpic Espanyol (COE) i el govern d'Aragó es resolgui el més aviat possible. El president del COE, Alejandro Blanco, es va mostrar dimecres obert a negociar la candidatura pels Jocs amb els territori i les estacions d'esquí aragoneses que han mostrat interès.