La restauració de les muralles de la Seu Vella començaran a la tardor

Costarà 600.000 euros, cofinançats entre Paeria i Generalitat, i s’afegeixen als 426.000 que executarà el Consorci

Part de la muralla afectada
Part de la muralla afectada | ACN
Redacció
27 de maig del 2022
Actualitzat a les 8:36h
L'Ajuntament de Lleida licitarà aquest estiu les obres de restauració de les muralles de la Seu Vella, que començaran a la tardor. Generalitat i Paeria financen al 50% els 600.000 del pressupost global d'aquesta actuació, que se centrarà en els baluards del Rei, de la Reina i de Louvigny i inclou la zona on es va produir l’esllavissada l'any passat.

Aquesta partida comprèn els 50.000 euros que es van haver de destinar l'any passat als treballs d'emergència, els 300.000 euros que es licitaran enguany i 250.000 euros per al 2023. D'altra banda, l'alcalde Miquel Pueyo ha dit que demanarà reunir-se amb Miquel Iceta per conèixer les intencions del Ministeri de Cultura pel que fa a la llista indicativa de candidatures a Patrimoni Mundial.

Pueyo ha agraït el suport de la Generalitat i la seva implicació per tal de poder restaurar "aquest element tan important i emblemàtic com és el Turó de la Seu Vella, un patrimoni que no és només de tots els lleidatans, sinó del conjunt de Catalunya". L'alcalde ha recordat que, arran de l'esllavissada de l'any passat, ja es va dur a terme a les muralles una operació d'urgència per assegurar-ne l'estabilitat i la seguretat. "Ara, aquella actuació es veurà complementada amb accions de restauració més consistents, que garantiran la seva perdurabilitat en el temps", ha dit.

El primer tinent d'alcalde Toni Postius ha recalcat que el treball dels serveis tècnics municipals ha generat un projecte que permetrà consolidar a llarg termini les àrees afectades i evitar futures esllavissades. Es preveu que el document estarà tancat el pròxim dilluns, preparat perquè l'informi la Comissió de Patrimoni de la Generalitat i procedir a la licitació.