Activat el pla d'emergència per un incident químic a les Borges

El telèfon d'emergències ha rebut l'avís al voltant de les set de la tarda per una fuita d'oli tèrmic inflamable en una fàbrica de les Borges Blanques

Els bombers han informat que la fuita continua activa
Els bombers han informat que la fuita continua activa | ACN
NacióDigital
27 de maig del 2022
Actualitzat a les 9:11h
Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta del pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (Plaseqcat) per una fuita d'oli tèrmic inflamable en una indústria de Les Borges Blanques, situada en el punt quilomètric 4 de la LV-7023. En un comunicat aquest dijous, han explicat que el telèfon d'emergències 112 ha rebut l'avís al voltant de les 19:27 hores a través de la mateixa empresa afectada.

Els Bombers de la Generalitat, que estan treballant amb set dotacions terrestres, han determinat que l'origen de la fuita és un tanc que conté uns 100 metres cúbics de producte. Així mateix, han informat que la fuita "continua activa", i que els efectius intenten neutralitzar-la i tancar les vàlvules exteriors del tanc.

Dotacions dels Mossos d'Esquadra, del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i la Policia Local s'han desplaçat fins al lloc dels fets, encara que de moment no tenen constància de cap afectació personal. Han recomanat als veïns dels municipis de Juneda, Puigverd de Lleida, Castelldans i les Borges Blanques que "si tenen molèsties o són a prop es quedin a casa i no surtin a l'exterior". També han demanat a la ciutadania que no s'acostin a la zona de l'incident.