El servei d'Urgències de l'Arnau detecta 12 casos de VIH els últims mesos

Prop de la meitat de les persones analitzades manté habitualment relacions sexuals sense protecció

Urgències de l’Arnau de Vilanova
Urgències de l’Arnau de Vilanova | ACN
Redacció
26 de maig del 2022
Actualitzat a les 14:53h
El servei d'Urgències de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida ha detectat 32 persones amb clamídia a través del programa de cribratges que està duent a terme del setembre del 2021 per detectar aquesta infecció. En el cas de les dones, un 70% són asimptomàtiques.

D'altra banda, també porta a terme el programa VIHGila amb què ha detectat a Urgències 12 persones amb VIH, des que es va posar en marxa el juliol passat. De totes maneres, els professionals sanitaris insisteixen que la millor prevenció és utilitzar mètodes de protecció a l'hora de mantenir relacions sexuals com és el cas del preservatiu. I, és que, prop de la meitat de les persones que s'han sotmès a aquests cribratges no n'utilitza habitualment. 

Una de les eines per reduir el nombre de casos d'Infeccions de Transmissió Sexual i les seves conseqüències són programes de cribratge i de detecció precoç. En aquest sentit, l'Arnau de l'Hospital Vilanova i l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) han donat a conèixer aquest dijous en una jornada celebrada a la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida (UdL) les iniciatives que estan duent a terme en aquest sentit.

Urgències de l'Arnau de Vilanova va posar en marxa el setembre passat un programa de cribratge per detectar la clamídia, encarat sobretot a la població femenina que acudeix al servei. Es tracta d'una malaltia de transmissió sexual que ha augmentat a l'entorn de 50% els últims anys, segons ha indicat el Dr. Oriol Yuguero, metge del servei d'Urgències de l'Arnau.