Demanen tres anys i mig de presó per a l’acusat d’aldarulls en les protestes pro-Hasel

Els Mossos el van detenir després de creuar tanques de formigó a la plaça Universitat i fugir patinant

Protesta pro-Hasel
Protesta pro-Hasel | Martí Urgell
Redacció
26 de maig del 2022
Actualitzat a les 12:06h
La fiscalia ha demanat tres anys i mig de presó per un home que va tallar el trànsit al centre de Barcelona amb tanques de formigó durant les protestes per l'empresonament del raper lleidatà Pablo Hasel, el febrer del 2021.

L'home, segons els Mossos d'Esquadra, anava amb patins i una jaqueta vermella i va col·locar tanques New Jersey tres vegades durant la mateixa nit a la confluència del carrer Balmes i la plaça Universitat. El ministeri públic, a més, demana la prohibició d'acostar-se a menys de 200 metres de la Via Laietana durant els dos anys posteriors a la pena de presó. L'home, Carles S.F., que tenia 37 anys en el moment dels fets, és un conegut activista del barri de Sants, que ja ha rebut el suport de diverses entitats.

Segons el fiscal, cap a les 21.15 hores del dissabte 20 de febrer, l'acusat, "posat de comú i instantani acord amb els nombrosos avalotadors" que formaven part de la protesta, estaven "alterant la pau i l'orde públic" amb saquejos i desperfectes en establiments comercials del Passeig de Gràcia, al mobiliari urbà com contenidors i papereres, aixecament de barricades i llançaments d'ampolles de vidre i pedres contra policies.

L'home hauria tallat la circulació amb tanques de formigó tipus New Jersey a la cruïlla del carrer Balmes amb la Gran Via i la plaça Universitat. L'individu va ser observat per dos mossos d'esquadra, que no el van poder atrapar perquè va fugir per la Gran Via calçat amb uns patins en línia.

Poc després l'home va tornar al mateix lloc on va ser vist pels mateixos agents, que el van identificar pels patins i per la jaqueta vermella que duia mentre tornava a col·locar tanques de formigó a la cruïlla i després fugia. Al tercer cop que l'home va intentar fer el mateix va ser arrestat pels agents.