L’Aplec del Caragol tindrà més colles l’any vinent

La Fecoll confia que es compleixi l’anunci de la Paeria d’ampliació del recinte

Penyistes amb els penons de les colles
Penyistes amb els penons de les colles | ACN
Redacció
23 de maig del 2022
Actualitzat a les 9:00h
L’Aplec del Caragol tindrà més colles l’any vinent. Des de la Fecoll esperen que es compleixi l'anunci de dissabte de la Paeria de Lleida d'ampliar el recinte per poder encabir més grups de penyistes.

Així, si es confirma l'ampliació, s’obrirà un procés per conèixer quines colles volen créixer i canviar d'ubicació i quines volen entrar. Actualment n'hi ha nou en llista d'espera.

L'Aplec ha tancat aquest diumenge l'edició de la represa que recupera els 200.000 visitants d'abans de la pandèmia. Així ho ha assenyalat el president de la Federació de Colles de l'Aplec (Fecoll), Ferran Perdrix, que ha fet un balanç "més que positiu" de la 41a edició i n'ha destacat la gran quantitat de gent que ha passat pel recinte dels Camps Elisis a gaudir de "l'ecosistema" de l'Aplec i la manca d'incidències destacables. Hi ha participat 106 colles, que apleguen uns 13.500 collistes, i s'han cuinat unes 12,5 tones de caragols.

La Fecoll estava a l'"expectativa" de com respondria la gent després de dos anys de la pandèmia i que ha acabat amb un balanç "més que positiu". "No podem estar més contents i orgullosos", ha assenyalat el president de la Fecoll.