Impulsen un pla a Lleida per interconnectar les UCI a tota la demarcació

L'objectiu és augmentar la complexitat en l'assistència i formar, captar i retenir talent per donar un millor servei

Una UCI
Una UCI | Frederic Esteve
Redacció
20 de maig del 2022
Actualitzat a les 8:54h
Salut va presentar dimecres el nou Pla territorial de pacients crítics de Lleida, un ambiciós projecte que vol unificar les unitats de crítics de tots els hospitals de la demarcació per treballar de forma conjunta i coordinada i, d'aquesta manera, oferir un millor servei a la ciutadania.

Un dels principals objectius és augmentar la complexitat en l'assistència del pacient crític i semicrític al territori de Lleida i formar, captar i retenir talent. El Pla planteja una “UCI sense parets”, territorial i tecnològica, amb els centres connectats per helisuperfícies. Concretament, el Servei de Medicina Intensiva disposa actualment de 22 llits a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova i 8 llits a l'Hospital Universitari de Santa Maria. 

El Pla proposa crear una unitat de pacients semicrítics a la sisena planta de l'Arnau de Vilanova amb 8 llits més, que pugui convertir-se en una UCI estratègica en cas de necessitat. Així mateix, proposa reforçar les unitats de pacients semicrítics de l'Hospital Comarcal del Pallars, la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell i de l'Espitau Val d’Aran, tot això en coordinació amb el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).