coronavirus

El coronavirus serà una malaltia professional per als sanitaris i cuidadors

La Comissió Europea proposa incloure finalment la Covid a la llista de malalties professionals

Professionals de la UCI de l'Hospital del Mar. | Martí Segura Ramoneda
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 20 de maig de 2022 a les 07:22 |
La Comissió Europea proposarà que el coronavirus estigui inclòs formalment en la llista de malalties professionals per al sector de l'assistència sanitària, social i domiciliària, reconeguda per tots els estats membres. L'anunci s'ha fet aquest dijous després que durant la setmana s'hagi rebut el vistiplau dels governs i de treballadors del sector.

"És un senyal política forta per reconèixer l'impacte de la Covid-19 als treballadors, així com la contribució essencial de les persones que treballen en l'assistència sanitària i social i dels altres treballadors que corren un major risc de contraure el virus", ha indicat el comissari de Treball i Assumptes Socials, Nicolas Schmit.


Schmit ha explicat que els seus serveis preparen una proposta que actualitzarà la Recomanació sobre malalties professionals de la Comissió Europea en aquesta línia. La voluntat d'incloure el coronavirus al document formal sobre malalties professionals de la Comissió ja va quedar fixada el juny del 2021, en el marc estratègic de la UE en matèria de salut i seguretat a la feina.


Altres notícies que et poden interessar

​​​
​​​

 

Participació