coronavirus

Adeu als grups bombolla: els alumnes es podran barrejar als centres escolars

Salut i Educació acorden eliminar la mesura, en vigor des del setembre del 2020, però recomanen mantenir els grups al menjador

Les escoles tornen a la normalitat prepandèmia | Adrià Costa
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 19 de maig de 2022 a les 18:39 |

Un pas més en la "gripalització" de la Covid-19. Els departaments de Salut i Educació han aprovat aquest dijous una nova instrucció que permet eliminar els grups bombolla dels centres educatius. Així, els alumnes es podran barrejar tant a l'exterior com a l'interior.

La mesura s'aprova just un mes després d'eliminar la mascareta en interiors, que cal recordar que als centres educatius catalans es va deixar d'utilitzar el 19 d'abril, a l'inici del tercer trimestre lectiu. Ara, també els centres d'educació especial deixen de tenir l'obligatorietat de dur mascareta. En el transport escolar, com en la resta de transport públic, es manté. Ambdós departaments recomanen mantenir els grups bombolla al menjador i tenir-los identificats per si cal fer marxa enrere per un canvi en la situació epidemiològica. La instrucció demana prioritzar els espais a l'aire lliure i afavorir la ventilació dels recintes, així com fomentar la higiene de mans.

Finalment, els departaments dirigits per Josep Maria Argimon i Josep González-Cambray recomanen no anar a l'escola quan una persona té símptomes aguts compatibles amb la Covid o amb qualsevol altra malaltia infecciosa. Així, demanen que es torni a l'escola quan millori la simptomatologia o s'hagi estat sense febre durant 24 hores. 

Altres notícies que et poden interessar

​​​
​​​

 

Participació