La Diputació destina sis milions per a despeses sanitàries als pobles

La partida ha estat aprovada en ple i tindrà en compte criteris com el despoblament i l’envelliment

Àlvar Llobet / Agències
19 de maig del 2022
Actualitzat a les 17:12h
Imatge del ple de la Diputació de Lleida
Imatge del ple de la Diputació de Lleida | ACN
El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat al ple d’aquest dijous per unanimitat una partida de sis milions d’euros que està destinada a sufragar despeses que els pobles de la demarcació tinguin en matèria de salut.

El pla pretén donar resposta als ens locals de la demarcació davant la crisi sanitària provocada per la Covid-19, que està portant les diferents administracions públiques a actuar per tal de garantir el benestar dels ciutadans. En especial, els ens locals, donada la seva proximitat amb la població, estan treballant intensament per tal d'ajudar a superar la situació.

A l'hora d'atorgar les subvencions, l’organisme provincial tindrà en compte criteris com el del despoblament i l'envelliment, així com si els municipis són majors o menors de 10.000 habitants, EMD o municipis amb consultoris. Així, se subvencionaran despeses en l'àmbit de les reparacions, manteniment i conservació, a més d'aquelles de material i subministraments.

També d'altres com ara hàbits saludables, conductes i comportaments que incideixen en el benestar, activitat física i esportiva no competitiva; socorristes de piscines municipals; gestió aigües d'ús públic per al consum humà i d'ús lúdic; manteniment, subministraments i gestió de consultoris mèdics; sales de vetlla, tanatoris i cementiris.