Foment acusa els governs catalans d’«oblidar i desatendre» les terres de Lleida

Sánchez Llibre es compromet a traslladar aquest malestar a Aragonès i reclamar-li mesures per revertir aquesta situació

Josep Sánchez Llibre, president de Foment
Josep Sánchez Llibre, president de Foment | ACN
Redacció
19 de maig del 2022
Actualitzat a les 16:54h
Foment del Treball i la Confederació d'Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL) han posat de relleu el "desemparament, oblit, desídia i desatenció" per part dels executius català i espanyol, però sobretot del Govern, cap a Lleida i les seves empreses.

Denuncien un "greuge comparatiu" respecte a altres territoris del país i de l'Estat quant a inversions i a la generació d'oportunitats, cosa que es tradueix, per exemple, amb la marxa d'empreses. El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, ha recollit aquestes impressions després de reunir-se amb representants de la COELL i s'ha compromès a traslladar aquest malestar al president Pere Aragonès i exigir-li mesures que capgirin aquesta situació que denuncien els empresaris lleidatans.

Els empresaris lleidatans han alçat la seva veu per denunciar el "greuge comparatiu" i la desinversió" per parts dels governs català i espanyol cap a la demarcació de Lleida respecte a altres territoris de Catalunya i de l'Estat. Així li han traslladat representants de la COELL al president de Foment, Josep Sánchez Llibre, durant la reunió mantinguda aquest dijous a Lleida.

En aquest sentit, ha expressat la preocupació després de constatar que "Lleida i el seu territori pateix desídia i la COELL se sent oblidada, abandonada, ignorada i desemparada per part de les administracions públiques, però sobretot del Govern de la Generalitat", ha indicat Sánchez Llibre.

El president de Foment del Treball s'ha compromès a traslladar al president del Govern, Pere Aragonès, aquest malestar que li han expressat els empresaris lleidatans perquè "preguin totes aquelles mesures que han d'anar orientades a capgirar aquesta tendència".

"Diem prou perquè les empreses i es deslocalitzen perquè no tenen prou oportunitats de negoci i el talent marxa perquè no té oportunitats professionals", ha assenyalat el president de la COELL, Josep Maria Gardeñes. I, és que, més de 400 empreses lleidatanes han marxar a altres territoris en els darrers cinc anys, sobretot cap a l'àrea metropolitana de Barcelona i l'Aragó, segons revela un estudi de la Cambra de Comerç de Lleida elaborat per la UPF i la UdL, presentat fa unes mesos.