Accepten entre un i cinc anys per traficar amb cocaïna i marihuana al Segrià

La fiscalia retira els càrrecs a un dels acusats, que ha quedat absolt

Imatge dels acusats durant el judici
Imatge dels acusats durant el judici | ACN
Redacció
19 de maig del 2022
Actualitzat a la 13:18h
Deu dels onze acusats de traficar amb cocaïna i marihuana al Segrià i l'Hospitalet de Llobregat han acceptat aquest dimecres a l'Audiència de Lleida entre un i cinc anys i mig de presó. La fiscalia ha retirat els càrrecs a l'altre acusat, que ha quedat absolt.

Segons ha quedat provat, almenys des del juny de 2019 i fins al maig de 2020, alguns d'ells es dedicaven a adquirir cocaïna en grans quantitats a l'Hospitalet i a preparar-la en dosis més petites per vendre-la en diversos municipis de les demarcacions de Lleida i Barcelona. D'altres, es dedicaven al cultiu i venda de marihuana. La Guàrdia Civil va fer les primeres detencions el 8 de maig de 2020, amb escorcolls en pisos d'Almacelles (Segrià), Lleida i l'Hospitalet.

Tot i que la fiscalia demanava inicialment penes de fins a 11 anys de presó per als onze acusats, finalment les parts han pactat rebaixar les penes aplicant-los els atenuants de drogoaddicció i confessió. Així, s'ha evitat fer el judici que estava previst per a aquest dimecres i dijous a l'Audiència de Lleida.

A més de les penes de presó, els acusats han acceptat pagar multes de d'entre 6.000 i 90.000 euros cadascun. Entre els 10 condemnats hauran de pagar 489.000 euros.