La Paeria aprova el pla urbà per construir un nou edifici a l’Arnau de Vilanova

L’executiu defineix 11 àrees amb pisos degradats per tal que pugui rehabilitar-se

Toni Postius, regidor d’Urbanisme
Toni Postius, regidor d’Urbanisme | ACN
Redacció
19 de maig del 2022
Actualitzat a les 9:17h
La Paeria de Lleida ha definit 11 àrees de la ciutat perquè puguin acollir-se als ajuts per rehabilitar i reformar sectors residencials de zones degradades finançats amb fons Next Generation, centrats sobretot en millorar l'eficiència energètica. En concret, es tracta de 190 blocs que sumen 2.500 habitatges, amb 6.170 persones empadronades.

A partir de les propostes dels ajuntaments, la Generalitat haurà de determinar quines àrees es poden acabar beneficiant d'aquests ajuts. En la Comissió informativa per a les Polítiques de gestió urbanística, habitatge i transició ecològica, també s'ha aprovat inicialment el Pla de millora urbana de la zona de l'Arnau de Vilanova per construir un nou edifici que ampliï les instal·lacions hospitalàries.

L'Ajuntament de Lleida promourà la rehabilitació d'una part important del parc d'habitatges dels antics blocs socials, que estan situats en zones urbanísticament degradades i amb problemàtiques socials, segons ha explicat el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius. Es tracta d'una convocatòria impulsada per la Generalitat amb finançament dels fons europeus Next Generation, orientada principalment a la rehabilitació i la millora de l'eficiència energètica en aquest tipus de blocs de pisos.

En la comissió, també s'ha donat compte de l'aprovació inicial de la proposta de Pla de millora urbana per a la regulació de la nova edificació de l'àrea ambulatòria de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, que la regidoria d'Urbanisme ha treballat conjuntament amb el Departament de Salut, per ampliar les dependències sanitàries amb un nou edifici, que es situarà a la zona entre l'avinguda de Pinyana i el carrer de l'Arquitecte Gomà.

L'actuació requereix una adaptació del planejament per poder acollir aquest nou edifici, que està previst finançar amb fons europeus NextGen i que es preveu que estigui llest abans d'acabar el 2024.