La parròquia de Sant Ignasi de Lleida tornarà a acollir temporers sense sostre

Serà el tercer any consecutiu i s'oferiran 11 places amb pernoctació, àpats, dutxa i consigna

Imatge de la parròquia de Sant Ignasi
Imatge de la parròquia de Sant Ignasi | ACN
Redacció
19 de maig del 2022
Actualitzat a les 8:57h
La parròquia de Sant Ignasi de Loiola de Lleida obrirà les portes aquest dijous per acollir persones temporeres que arribin a la ciutat per treballar en la campanya de recollida de la fruita.

El projecte, resultat de la col·laboració entre quatre entitats lleidatanes, Fundació Arrels Sant Ignasi, Càrites, Creu Roja i Fundació Jericó, a més de la Plataforma Fruita amb Justícia Socia, oferirà a banda de la pernoctació, la possibilitat de tots els àpats, espais de consigna i dutxes. En total hi haurà 11 places. Es tracta d'una resposta d'emergència que finalitzarà quan es posin en marxa el mecanisme de la Paeria, previstos a partir de l'1 de juny a Fira de Lleida.

És el tercer any consecutiu que es duu a terme aquest projecte, després de la bona rebuda que han tingut els dos anys anteriors, marcats per la pandèmia de la Covid-19. Personal tècnic i voluntariat faran possible garantir la cobertura dels drets bàsics d'aquestes persones, tot i estar lluny de la resposta consensuada i integral que reclamen les entitats des de fa anys.

Fa uns dies es va constatar que ja han començat a arribar temporers, malgrat les gelades de principis d'abril, que poden provocar una disminució substancial de feina, especialment pel que fa a la recollida de fruita primerenca. Les entitats remarquen la importància de remetre les situacions de vulnerabilitat que es comencen a percebre a carrers i places dels municipis lleidatans, a l'espera de la solució definitiva que pugui arribar des de les institucions en els propers anys.