El te verd i el cacau frenen l’envelliment, segons un estudi de la UdL

Ho apunta una investigació realitzada en ratolins

Investigadors del grup de recerca d’IRB Lleida
Investigadors del grup de recerca d’IRB Lleida | IRB Lleida
Redacció
18 de maig del 2022
La ingesta de te verd o cacau podria prevenir canvis neuromusculars associats a l'envelliment, segons els resultats d'una recerca liderada per investigadors de la Universitat de Lleida (UdL) i l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida).

En concret, el consum de flavonoides (un grup de nutrients que es troben en fruites, verdures i espècies) del te verd i del cacau, va ser capaç d'augmentar significativament la taxa de supervivència en ratolins vells i de prevenir alguns canvis estructurals regressius associats a l'envelliment. La recerca, en què també ha col·laborat la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), altres centres de recerca i la farmacèutica Abbot, s'ha publicat a la revista “Aging”. 

La sarcopènia, la pèrdua progressiva de massa i potència muscular per envelliment o sedentarisme, es considera el principal factor causant de la deterioració del rendiment físic en les persones d'edat avançada. Aquesta situació té un impacte negatiu en la qualitat de vida, augmenta el risc de discapacitat, lesions i mortalitat, i també suposa una càrrega pel sistema sanitari.

Per aquest motiu, el grup de recerca Patologia Neuromuscular Experimental de l'IRBLleida, liderat per Jordi Calderó, ha estudiat els canvis que experimenta el sistema neuromuscular durant l'envelliment i l'impacte de dietes enriquides amb flavonoides derivats del te verd i del cacau en el deteriorament motor que té lloc amb l'edat.