La Diputació de Lleida defineix el segon Pla d'igualtat de gènere de la institució

Planteja 36 accions consensuades entre els departaments implicats i els representants sindicals del personal

Joan Talarn, president de la Diputació
Joan Talarn, president de la Diputació | ACN
Redacció
17 de maig del 2022
Actualitzat a les 10:01h
La Junta de govern de la Diputació de Lleida ha donat llum verda aquest dilluns al segon Pla d'igualtat de gènere de la institució, com a pas previ per a la seva aprovació definitiva al ple.

S'estructura en quatre grans línies d'intervenció (transversalitat, igualtat a la feina, seguretat i salut i projecció exterior) i planteja 11 objectius operatius i 36 accions concretes negociades i consensuades entre els departaments implicats i la representació sindical del personal de la diputació lleidatana, a través de la Comissió de Seguiment del Pla d'Igualtat i el personal de l'Àrea d'Igualtat i Cooperació. Aquest Pla guiarà les polítiques d'igualtat a la Diputació de Lleida durant els tres pròxims anys. 

Aquest segon pla pretén donar continuïtat a la feina feta a la institució des de 2019, quan es va crear l'Àrea d'Igualtat i Cooperació Internacional per tal de donar resposta a les necessitats del món local de la demarcació i acompanyar ajuntaments i consells comarcals en la transformació feminista de la societat. Les 36 mesures que planteja el Pla es basen en els àmbits de cultura i gestió organitzativa, comunicació, formació, característiques de la plantilla, corresponsabilitat, salut laboral i assetjament.

Amb l'aprovació d'aquest document, el govern de la diputació lleidatana referma el compromís per a la igualtat real i efectiva entre homes i dones, així com el respecte als drets de les persones LGTBI+, com a principi que ha de guiar les polítiques de tota la institució. També vol ser un exercici per detectar tot allò que calgui millorar revertir els greuges existents i que s'han pogut plasmar en la diagnosi feta el darrer any.