Aplec Caragol

Els premis de l’Aplec del Caragol enalteixen «Alcarràs» i castiguen el Lleida Esportiu

Tatxo Benet fa un pregó emotiu en el que ha parlat de la idiosincràsia dels lleidatans

Carla Simón rebent el premi | Paeria Lleida
per Redacció, Lleida | 17 de maig de 2022 a les 08:12 |
Aquest dilluns s’han entregat els premis Caragol Bover i Caragol Llimac 2022. En aquesta ocasió el Bover ha estat per la pel·lícula “Alcarràs”, guanyadora de l'Os d'Or de la 73a edició de la Berlinale. El premi, han dit, és per a tot l'equip, des dels actors locals, a la producció i a la direcció de Carla Simón. La Fecoll ha valorat que la pel·lícula "posa en valor la nostra pagesia" i, també, que "l'únic moment d'alegria de la família protagonista durant el film es dona quan són a taula menjant caragols. Un ambient que recorda a l'esperit de l'Aplec", ha dit el president de la Fecoll Ferran Perdrix.

Pel que fa al Llimac, la Fecoll l'ha atorgat enguany al club Lleida Esportiu per la mala gestió de l'entitat realitzada en el passat que va donar una mala imatge de Lleida en els mitjans de comunicació. El premi ha estat recollit pels actuals propietaris que han sabut revertir la situació.


L'empresari i periodista lleidatà Tatxo Benet ha donat el tret de sortida oficial al XLI Aplec del Caragol de Lleida amb un pregó ple de simbolisme, enaltint la ciutat i en especial l'Aplec com a signe d'identitat de Lleida arreu.

Després d'anomenar certs tòpics sobre les terres de Lleida, Benet ha volgut alabar la idiosincràsia dels lleidatans i la seva valentia, "en especial d'aquells que van a l'Aplec sense pertànyer a cap colla", ha dit.


En el seu pregó, Benet ha establert també un paral·lelisme entre la lentitud dels caragols i els trens de rodalies, tot i que finalment ha manifestat que els caragols són més de fiar, ja que "ells segur que arriben". Ha explicat moltes anècdotes com a lleidatà arrelat a Barcelona, justament des del primer any en què es va celebrar l'Aplec, convertint-se en ambaixador de la cuina del caragol.

 

Participació