estafa

Tornen els suplantadors de l'Agència Tributària: així pots evitar-los

Els Mossos d'Esquadra expliquen com es poden reconèixer els correus o els missatges de mòbil falsos

per L.G., Barcelona, Catalunya | 16 de maig de 2022 a les 10:16 |
Els Mossos alerten dels suplantadors de l'Agència Tributària | Unsplash
És moment de fer la declaració d'Hisenda i això implica, segons han alertat els Mossos d'Esquadra, el retorn dels suplantadors de l'Agència Tributària. Davant això, la policia catalana explica com es poden reconèixer els correus o els missatges de mòbil falsos amb l'objectiu d'evitar estafes.

Els consells són molt senzills i haurien de ser bàsics a l'hora de revisar qualsevol missatges potencialment sospitós de constituir en una estafa. El primer dels indicadors són les faltes d'ortografia: l'Agència Tributària o qualsevol altre organisme públic, de forma general, no envia missatges amb errors ortogràfics. Si n'hi ha, pot ser una estafa.

 
A més, és important fixar-se amb l'adreça del remitent i comprovar que es tracta d'un correu electrònic o número de telèfon oficial. Per altra banda, si en aquest missatge et demanen un número de compte o de targeta de crèdit, o et diuen que truquis a un telèfon, molt probablement també es tracta d'un intent per estafar-te.

En alguns casos, aquesta mena d'intents de suplantació també demanen descarregar una aplicació fraudulenta. Per això, també és important revisar quin és l'origen de l'aplicació abans de descarregar-la, moment en què pot ser ja inevitable que l'estafa es dugui a terme. En aquest sentit, és important veure quines són les aplicacions oficials que utilitza l'Agència Tributària.

Altres notícies que et poden interessar
 

Participació