Més de la meitat de les operàries de rampa a l'aeroport d'Alguaire són dones

En un any, les treballadores a peu de pista han passat d'1 a 6, el que representa el 54% de la plantilla

Imatge de les noies de la rampa
Imatge de les noies de la rampa | ACN
Redacció
09 de maig del 2022
Actualitzat a les 12:42h
La feina a peu de pista als aeroports s'ha vist tradicionalment com una feina exigent a nivell físic i que, per aquest motiu, la majoria de la gent l'associa als homes. L'aeroport de Lleida-Alguaire, però, ha aconseguit una rara avis en el sector que és que, actualment, més de la meitat dels operaris de rampa que hi ha siguin dones.

En concret, dels 11 treballadors, sis són dones, és a dir més del 54%. Una part de les operàries han entrat a treballar en el darrer any i, les que ja treballaven a la part de facturació, en aquests mesos "s'han animat" a sortir a la pista. Algunes d'aquestes operàries han explicat a l'ACN que volen "trencar barreres" de gènere i desmitificar aquesta feina, que asseguren que poden fer tant homes com dones.

Els operaris de rampa s'encarreguen de carregar i descarregar els equipatges de les bodegues dels avions, de conduir les plataformes i vehicles portaequipatges, senyalitzar als pilots on han d'aparcar i de falcar les aeronaus, entre altres funcions.

És una feina en la qual la presència de dones és força minoritària encara. Per aquest motiu, destaca que l'aeroport de Lleida-Alguaire hagi aconseguit que la plantilla femenina que treballa a pista superi la d'homes.

A aquest equilibri, però, s'hi ha arribat en el darrer any, ja que al febrer de l'any passat només hi havia una dona treballant a pista. Actualment en són 6 d'una plantilla d'11 persones. El cap dels serveis de terra de l'aeroport lleidatà, Javier Reyes, ha indicat que no es tracta d'una equitat buscada, sinó que "va sorgir així" ja que del personal que s'ha renovat "el més capacitat han estat dones".