coronavirus

Troben una nova seqüela de la Covid que afecta els homes

Un estudi de la Universitat de Miami conclou que el risc de patir disfunció erèctil augmenta fins al 20% si s'ha passat el coronavirus

Nou efecte secundari de la Covid en homes | Paula Jaume
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 7 de maig de 2022 a les 08:22 |
La Covid-19 augmenta les probabilitats de tenir disfunció erèctil. Un estudi elaborat als Estats Units i publicat a Sexual Medicine conclou que aquesta és una seqüela d'haver passat el coronavirus que fins ara no s'havia tingut en compte, però que els metges haurien de considerar avaluar. 

Encapçalat per Ranjith Ramasamy, de la Universitat de Miami, l'estudi s'ha fet a partir de dades de més de 42 organitzacions sanitàries i 66 milions de pacients. Concretament, 230.517 homes majors de 18 anys que havien passat la Covid a partir del gener del 2020 i 232.645 homes de la mateixa franja d'edat que no l'havien passat en el mateix període. 


De la tria inicial van quedar exclosos aquells homes que ja havien estat diagnosticats prèviament amb disfunció erèctil i es van ajustar els resultats per edat, grup ètnic, índex de massa corporal i historial mèdic. La conclusió: la Covid està associada de forma significativa amb la disfunció erèctil. De fet, les xifres van més enllà: el risc de tenir-ne augmenta fins al 20%. 

Tot i que el gran nombre de persones que han participat en l'estudi donen consistència a la investigació, no és el primer cop que s'associa Covid i impotència (o disfunció erèctil). Un equip d'investigadors italians va analitzar dades d'entre el 7 d'abril i el 4 de maig del 2020. Els resultats publicats a Andrology: disfunció erèctil el 28% dels homes que havien passat la Covid versus 9,33% de casos en aquells qui no s'havien infectat del virus. 


Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació