El dramàtic rescat d’un cabirol que havia caigut al canal de Balaguer

Ecologistes i caçadors tornen a denunciar la inutil·litat de les rampes de salvament

Imatge del cabirol rescatat
Imatge del cabirol rescatat | Cedida
Redacció
03 de maig del 2022
El canal de Balaguer és sinònim de mort per a molts senglars i cabirols. Els animals cauen a l’aigua i no poden sortir. Les rampes instal·lades fa uns mesos no serveixen per salvar aquests mamífers, un fet que denuncien ecologistes i caçadors.

El darrer episodi d’aquest drama diari s’ha viscut aquest dilluns amb el rescat d’un petit cabirol, que ha estat tret de l’aigua molt mal ferit. Les profundes ferides que s’ha produit l’animal per sortir del canal han estat mostrades pels caçadors amb intenció de denunciar la inutil·litat de les instal·lacions de salvament.

Els cèrvids cauen al corrent i moren en no poder sortir-ne. En aquest sentit, ecologistes i caçadors denuncien a NacióDigital que les rampes instal·lades per Endesa als marges del canal el passat mes de maig no han servit per salvar la vida dels animals. Asseguren que aquesta instal·lació no facilita el salvament dels mamífers que hi cauen ja que no toca a l'aigua.

Els senglars i cabirols, denuncien, no tenen a l'abast aquesta rampa quan ja estan a l'aigua, de manera que és impossible que puguin assolir-la per sortir-ne. Els caçadors també alerten que els contenidors per cadàvers estan plens de cabirols morts.