Torres de Segre, primer ajuntament que signa un conveni amb el Consell per la República

Pretenen impulsar una ID catalana i apostar per una contractació pública "coherent" amb l'independentisme

Torres de Segre ha signat un conveni amb el Consell
Torres de Segre ha signat un conveni amb el Consell | ACN
Redacció
30 d'abril del 2022
Actualitzat a les 8:55h

Torres de Segre (Segrià) ha estat el primer ajuntament català en signar un conveni de col·laboració amb el Consell per la República amb l'objectiu d'impulsar una Identitat Digital (ID) catalana i apostar per una contractació pública "coherent" amb el que defensa l'independentisme, ha apuntat el conseller responsable d'acció econòmica del Consell de la República, Guillem Fuster.


L'adhesió al conveni s'ha aprovat aquest divendres durant el Ple municipal amb els vots a favor dels 6 regidors de Junts i els 2 d'ERC, tot i el vot en contra dels 3 regidors del PSC. Es tracta d'un pla pilot i s'espera que la resta d'ajuntaments amb majoria republicana s'hi adhereixin els pròxims mesos.

Aquest acord contempla, per una banda, implementar l'ús de la Identitat Digital Republicana per accedir a equipaments i serveis municipals de Torres de Segre, com ara les piscines, al pavelló municipal o activitats esportives, ha explicat l'alcalde.

En aquest sentit, la responsable de Política d'Acció Interior del Consell per la República, Aurora Madaula, ha explicat que amb l'IDR el ciutadà podrà fer ús dels serveis municipals com una passa més "cap a la desconnexió amb l'estat espanyol" i celebra que "per primer cop es podrà fer servir de manera institucional". A més, ha afegit "la IDR representa els valors que volem: democràcia directa, transparència, seguretat i noves tecnologies. Una nova República que representi els valors del segle XXI".

Per l'altra, el Consell oferirà un assessorament sobre la contractació pública amb l'objectiu de dur a terme un consum institucional republicà. És a dir, expliquen, en clau de Països Catalans, amb una perspectiva de gènere i mediambiental, respecte per la llengua i enfocada a la ciutadania.