Així serà la Festa Major de Lleida

Sant Anastasi es celebrarà del 6 a l’11 de maig

Imatge de la Festa Major de Lleida
Imatge de la Festa Major de Lleida | Paeria Lleida
Redacció
29 d'abril del 2022
Actualitzat a les 8:24h
Les festes de Maig tindrà lloc del 6 a l’11 de maig amb més d’un centenar d’activitats, concerts i cultura popular i en què es recupera la normalitat de l’activitat, sense restriccions per la pandèmia. El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat del tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Paco Cerdà, i el regidor de Joventut, Festes, Tradicions, Esports i Activitat Física, Ignasi Amor, ha presentat aquest dijous el programa de la celebració.

Pueyo ha explicat que “fa unes setmanes presentàvem el cartell de la Festa Major 2022 que reflecteix precisament aquesta il·lusió col·lectiva de recuperar plenament aquesta celebració. Una il·lustració que emmarca un dels moments més emblemàtics de la festa al carrer: la sortida del seguici popular, entre els elements del qual hi destaca la figura de la geganta Donya Zobeida en homenatge al seu 70è aniversari”.

I és precisament en aquesta cultura popular i tradicional on es concentren el conjunt de les novetats de l’edició d’enguany, amb la consolidació del Seguici i els nous elements que s’hi incorporen, així com la vigília i el dia de Festa Major (11 de maig, Sant Anastasi) com a pol i acte central de la Festa Major, amb el Seguici, els balls, la imatgeria i les diferents comparses que en formen part, sortiran al carrer.

Partint d’aquesta idea i del treball desenvolupat al voltant del seguici, cal destacar o anunciar diferents projectes, com són: La Consolidació del Pregó de Sant Anastasi el dia 10 a les 19h.

La incorporació, en aquest mateix seguici del Ball de Valencians que es presentà el passat desembre a la Seu Vella i que és un dels projectes que s’ha vist afectat per la seva recuperació i integració en el Seguici, atesa la pandèmia.

Des del Grup de Treball del Seguici, ja des del 2021 es ve treballant per incorporar, o reincorporar la figura de les trompetes que conformen amb les trampes una unitat musical. Aquest conjunt té una funció protocol·lària i simbòlica, solemnitza certs moments de la Festa: anuncia el pregó del dia 10 de maig, la Vigília, i solemnitza o remarca certs moments de la festa com l’anada ofici (sortint sempre del Palau de la Paeria.

Cal destacar la recuperació del Toc del Pregó de Lleida, recollit en la partitura “La Crida” de Luis Carreras, un foxtrot que l’autor dedicà a l’Ajuntament i que en el seu inici, reprodueix la música del Toc del Pregó (“tradicional toque de trompetas”)

Aquest ha estat un dels projectes presentats pel Grup de Treball del Seguici, en la línia de reforçar el pol tradicional de la Festa Major, al voltant del dies 10-11.