coronavirus

El comitè assessor del Govern alerta que «potser s'han retirat les restriccions massa de pressa»

La presidenta del Comitè Científic Assessor de Salut, Magda Campins, critica el fet que les persones contagiades "no s'hagin d'aïllar ni fer proves"

La UCI de l'Hospital del Mar durant la sisena onada de la Covid-19 | Frederic Esteve
per Victor Rodrigo, Barcelona, Catalunya | 28 d'abril de 2022 a les 12:39 |
La pandèmia de coronavirus no s'atura, encara que les restriccions estiguin en quotes mínimes a tot Catalunya. En aquest sentit, la presidenta del Comistè Científic Assessor de la Conselleria de Salut, Magda Campins, ha alertat que, per a ella, "s'han retirat les restriccions massa de pressa". La doctora considera que potser no s'hauria d'haver fet perquè avisa que el nou sistema de vigilància dels casos de Covid encara no està del tot implementat a tot el país ni en el sistema de Salut Pública. En una entrevista a El Periódico, Campins afirma que la retirada de la majoria de les restriccions és degut "a la fatiga pandèmia i a la recuperació econòmica".

Considera "un error" el fet que no es facin proves ni tests les persones que siguin positives de coronavirus, a més de criticar que no s'aïllin aquests casos. "Encara no estem en una situació per parlar de la Covid-19 com si fos una grip", explica. Alerta que la decisió de no fer tests ni aïllar els pacients positius "posa en risc a les persones vulnerables". Campins ja es va mostrar molt crítica abans de la retirada de les principals restriccions a Catalunya.


L'epidemiòloga ha lamentat que "encara hi ha molta circulació del virus" tot i opinar que aquest és un moment epidemiològicament bo, en les paraules. Així, ha recomanat que les persones de més de 60 anys portin la màscara -que ha descrit com una de les eines més efectives, juntament amb les vacunes- "en cinemes, teatres, supermercats, grans superfícies comercials".

Sobre la implementació de la quarta dosi de la vacuna, Campins ha augurat que "la setmana que ve sortiran ja recomanacions de posar la quarta dosi a les persones de més de 80 anys" i ho ha atribuït que -textualment- estan augmentant una mica els ingressos de planta de persones de més de 65 anys.


Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació