Comitè i empresa d’autobusos, a un pas de l’acord

Aquest dijous està prevista una darrera reunió amb mediació de la Paeria

Redacció
28 d'abril del 2022
Actualitzat a les 10:43h
Un bus de Lleida
Un bus de Lleida | Àlvar Llobet
El comitè de treballadors i l’empresa d’Autobusos Lleida estan a un pas de l’acord per prorrogar el conveni actual fins l’any 2023. Fonts dels representants dels treballadors apunten que hi ha un acord total en tots els punts menys en el quart, que fa referència a la compensació per baixes laborals.

Aquest dijous està prevista una darrera reunió amb la mediació de la Paeria de Lleida. En el cas d’un acord, es desactivaria la vaga prevista pel proper 9 de maig, la quarta que s’ha convocat després de tres aturades en les darreres setmanes. 

Els punts de negociació

1. Prorrogar el Conveni actual fins el 2023.

2. Incrementar per aquest any un 4,5% sobre les bases actuals des de Gener.

3. Incrementar  un  2,5% al 2023 arribant així al 7,11%

4. Modificar les Taules de IT millorant en un 5% la base de complement de la 2a baixa, i un 10% la base de complement de la 3a baixa. Millorant així la teva retribució quan estiguis malalt/a.

5. Tornar a les 12  parelles  de 5+2 en els quadrants, amb el compromís de no incrementar-les, mantenint així el equilibri dels dos quadrants.

6. Compromís d’acceptar totes les sol·licituds de jubilació parcial de les persones que compleixin els requisits des de  2022 fins al 2024 inclosos ( aquest punt és molt rellevant donat que l´empresa actualment no està obligada a acceptar les jubilacions en relleu donat que tenen un cost molt alt). 13 persones poden estar afectades per aquesta possibilitat.